Усложнена пътна обстановка в някои области на страната заради снега

Усложнена пътна обстановка в някои области на страната заради снега

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка, съобщава БНР.

ТИР-овете, които снощи бяха закъсали в района на кюстендилското село Жоленци по пътя за граничния пункт „Гюешево“ са изтеглени, а пътят за пункта се почиства.

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ „Тракия“ в областите София и Пазарджик. По-рано движението по магистрала „Хемус“ в област София бе спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт „Гюешево“ и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция, гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства. Заради тази мярка шофьори са пренощували в камионите си.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder