Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
АПИ: Пътищата са почистени и проходими. Шофьорите на МПС над 12 т да използват първокласните трасета

АПИ: Пътищата са почистени и проходими. Шофьорите на МПС над 12 т да използват първокласните трасета

Около 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през последното денонощие. В областите с интензивен снеговалеж техниката е била повече от предвиденото по план за зимно почистване на пътищата, за да се осигури безопасно пътуване. Това съобщи пред медиите инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Продължава обработването на настилките, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е на терен повече от 24 часа.

Всички автомагистрали и първокласни пътища са почистени и проходими при зимни условия. Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход – „Троянски“. На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак-Доспат и през прохода „Превала“. Преминаването на всички автомобили през прохода „Петрохан“ беше временно спряно заради активиризали се лавини, съобщи инж. Даниел Иваничков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“.

Инж. Досев призова шофьорите да тръгват на път с изправни автомобили, подготвени добре за зимни условия, да не предприемат рискови маневри и да спазват указанията на „Пътна полиция“ и на служителите на областните пътни управления. Той апелира шофьорите на тежкотоварни камиони при планиране на маршрутите си да избират първокласни пътища или автомагистрали, за да се предотврати образуването на задръствания на пътища от по-нисък клас, които не са предвидени за интензивен тежкотоварен трафик. Инж. Досев посочи пример с влизащите и излизащите камиони през Дунав мост 2 при Видин, които използват като по-пряк маршрут третокласния път III-112 Добри дол – Дреновец – Тополовец вместо първокласния път Е-79 през Монтана и Враца.

Прогнозата на метеоролозите за следващите три дни е снеговалежите да продължат, затова апелираме шофьорите внимателно да планират пътуванията и да карат внимателно. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще осигури безопасно пътуване, но е необходимо и водачите да съобразяват скоростта на движение със зимната обстановка, посочи инж. Даниел Иваничков.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder