Топ вести
Белоградчишките скали и пещера „Магурата“ са „Природен феномен на десетилетието“

Белоградчишките скали и пещера „Магурата“ са „Природен феномен на десетилетието“

„Чудесата на България” – най-голямата кампания, свързана с опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на България, се организира от ежегодно от в. „Стандарт”.

На 19 март се състоя официалната церемония по награждаването на „Чудесата на десетилетието“ под патронажа на еврокомисар Мария Габриел в партньорство с Министерството на туризма. Юбилейната 10-а година кампанията „Чудесата на България“ се провежда с международното партньорство на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“. Неин президент е световноизвестният тенор маестро Пласидо Доминго.
В отделните категории бяха отличени 10–те най-значими обекти, за последното десетилетие, превърнали се в големи туристически атракции на България.
Призът в юбилейното издание на ”Чудесата на България” 2021г., в категория „Природен феномен на десетилетието” бе присъден на Белоградчишки скали и пещера „Магурата”, съобщиха от пресцентъра на Община Белоградчик. Наградата получи инж. Борис Николов – кмет на община Белоградчик, който благодари за признанието и подкрепата на в. „Стандарт” за опазването и популяризирането на културно – историческото наследство.
С тазгодишните номинации организаторите на кампанията поставят началото с поредица от събития, посветени на навършването на 1340 години от създаването на българската държава.

Снимка:Община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder