Кметът на Видин изпрати поздравителен адрес до директора на Общинския драматичен театър по случай Международния ден на театъра

Кметът на Видин изпрати поздравителен адрес до директора на Общинския драматичен театър по случай Международния ден на театъра

Във връзка с отбелязването на празника на 27 март, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до директора на Общинския драматичен театър Дейвид Славчев, съобщиха от пресслужбата на общината.

„Всички ние се гордеем, че в нашия град работят и творят талантливи актьори като Вас и Вашите колеги. Вие достойно продължавате дългогодишните традиции на това изкуство във Видин и имате възможността и привилегията да представяте своите спектакли в първата и една от най-красивите театрални сгради в България“ – пише в адреса. Д-р Ценков подчертава, че общината и занапред ще съдейства за развитието на драматичния театър и откриването на нови перспективи пред него. Той отправя пожелания към театралните дейци да бъдат вдъхновени, креативни, да имат много поводи за изява и да се радват на любовта на публиката.

Драматичният театър във Видин е общински културен институт. От 1 юни 2020 г. той е самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджет. Емблематичната сграда на театъра е построена през 1891 г. и е първата в България, предназначена специално за театрални представления. Тя е паметник на културата от местно значение.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder