Близо 81 % от годишните данъчни декларации са подадени онлайн в офиса на НАП във Видин

Близо 81 % от годишните данъчни декларации са подадени онлайн в офиса на НАП във Видин

Малко повече от седмица остава за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през 2020 година.

До този момент 4 151 видинчани са декларирали доходите си пред НАП. Близо 81 % от декларациите са подадени по електронен път с персонален идентификационен код /ПИК/ или електронен подпис /КЕП/. 150 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, допълват от офиса на НАП в град Видин.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца на дохода. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра.
Срокът за деклариране и плащане на данъка по годишните данъчни декларации е 5 май.
Едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до 30 юни 2021 година. В случай, че едноличен търговец или регистриран земеделски стопанин, който се облага като ЕТ, е получил и доходи, които не са свързани с тази му дейност, като например от наем, те се декларират в срок до 5 май.
Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията и плащане на задълженията е през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с ПИК или КЕП. Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през нея без такси, гражданите и бизнеса от Видинска област, са платили над 1,7 млн. лева.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор и в сайта на НАП www.nap.bg.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder