Временната комисия за ревизия на управлението изслушва Петя Аврамова

Временната комисия за ревизия на управлението изслушва Петя Аврамова

Временната парламентарна комисия по ревизия на управлението през последните 10 години изслушва министъра на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова за дейността на дружествата „Автомагистрали“ и „ВиК холдинг“, както за изпълнението на Националната програма за саниране.

Комисията отправи остри обвинения към ръководствата на агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД за неправомерно възлагане на договори за строителството на пътища към подизпълнителни фирми, близки до властта.

Според твърденията на членове на ревизионната комисия 87% от дейността на дружеството „Автомагистрали“ е отдадена на над 400 фирми подизпълнители без обществена поръчка на стойност от близо 5 млрд. лв.

Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова определи твърденията за неправомерно сключени договори като внушения от страна на комисията и уточни, че Законът за обществените поръчки не задължава държавното дружество „Автомагистрали“ да провежда обществени поръчки, а фирмите подизпълнители са избрани чрез конкурс по т. нар. „инхаус“ възлагане.

Късно снощи по време на заседанието на комисията Петя Аврамова напусна демонстративно и отказа да отговаря на въпроси за дейността на дружеството „Автомагистрали“, като нарече политически пиар действията на временната комисия.

Днес ще бъде съобщен и окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка, съобщи за БНР предсадетелят на комисията Мая Манолова. По думите ѝ е задължително служебното правителство да продължи работата по сигналите.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder