Проверка на всички обществени поръчки в МТ. Ще се преговаря и с концесионерите за по-евтини чадъри на плажа

Проверка на всички обществени поръчки в МТ. Ще се преговаря и с концесионерите за по-евтини чадъри на плажа

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 – 12 май 2021 година. Подложени на мониторинг са и всички концесионни договори и ако се открият нарушения, те ще бъдат обсъдени, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова, предаде БНР.

До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси.

Предоговарянето на концесионните договори, които са с решение на Министерския съвет и това трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова.

По отношение на броя на туристите тя прогнозира, че очаква не повече от 100 процента ръст спрямо 2020 година и не повече от 50 процента спад спрямо 2019 година.

Министерството на туризма обсъжда и подготвя нови мерки, свързани с пандемията, които ще надградят вече съществуващите, каза още Стела Балтова.

На среща с туристическия бизнес Министерството на туризма обсъжда и неотложните мерки и действия за устойчивото и спокойно протичане на летния сезон.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder