Втори фестивален ден във Видин (Снимки)

Втори фестивален ден във Видин (Снимки)

Vida ART Festival продължава

Вторият фестивален ден също започна с много смях и забавления за най-малките, съобщиха от пресслужбата на Община Видин. На сцената пред БиблиоПощата артистите от Пътуващ театър „Скрин“ представиха спектакъла „Голямото жабешко пътешествие“, в който разказаха на децата една история от блатото „Мухалница“. Изключителното в тази постановка е, че почти всичко в нея е изработено от остатъчни и отпадъчни материали. Сред многобройната публика, която наблюдава представлението, беше и заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.
След края на представлението малчуганите с ентусиазъм се включиха в проведеното от театър „Скрин“ Ателие „Аз в пространството“. Те участваха в интерактивни игри и правиха упражнения, които предизвикаха тяхната координация, ориентация в пространството, въображение, ритмичност, бърза реакция. Така по един иновативен и, най-важното, забавен начин децата се запознаха с предизвикателствата, пред които се изправя един актьор, когато излиза на сцената.

Фестивалната програма до края на деня е също толкова интересна. От 19:00 часа на сцената пред Художествената галерия „Никола Петров“ организаторите на Vida ART Festival канят жителите и гостите на Видин на Stand-up Comedy Show с участието на Димитър Иванов – Капитана и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата.
Вечерта отново ще завърши с „Кино под звездите“ до крепостта „Баба Вида“. От 21:00 ч. започва прожекцията на филма „Пепел върху слънцето“, с участието на Юлиян Вергов, Силвия Петкова и др.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder