Удължава се срокът за получаване на средства за работа при неблагоприятни условия заради епидемичната обстановка от договорените партньори на НЗОК

Удължава се срокът за получаване на средства за работа при неблагоприятни условия заради епидемичната обстановка от договорените партньори на НЗОК

Съгласно изготвен от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Проект на Методика за изменение и допълнение на Методика за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска, дентална помощ, медико-диагностична дейност за работа при неблагоприятни условия по повод обявена епидемична обстановка: До 31 май 2021 г. се удължава срокът, до който договорните партньори на НЗОК ще получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка.

Освен това, изпълнителите на първична медицинска помощ (общопрактикуващите лекари), които отказват да поставят препоръчителни ваксини срещу COVID-19 при изявено желание от здравноосигурените, включени в пациентската им листа, няма да имат право да получават средства за работа при неблагоприятни условия. Проектът на Методиката е съгласуван с Българския лекарски съюз.
Районната здравноосигурителна каса извърши финансовите процеси по здравноосигурителните плащания, вкл. и за работа при неблагоприятни условия, съгласно Методиката. В тази връзка съобщаваме, че на болниците в област Видин са преведени 851 404 лв. за оказаната медицинска помощ, която обичайно се заплаща със средства от обществения здравноосигурителен фонд. Изплатени са още 298 846 лв. за болнична медицинска помощ по реда на Методиката за определяне на размера на сумите за работа при неблагоприятни условия по повод на обявената епидемична обстановка, след трансфер от Министерството на здравеопазването. На практиките за първична извънболнична медицинска помощ Районната здравноосигурителна каса преведе 314 341 лв.и още 76 840 лв. по реда на Методиката; за специализирана извънболнична медицинска помощ – 351 хил. лв. За медико-диагностична дейност са преведени 134 439 лв.; за дентална дейност – 128 760 лв. Допълнителни средства във връзка с удължения до 31 май срок на обявената епидемична обстановка са преведени и на изпълнителите на стоматологична помощ. Изплатените от здравноосигурителната институция средства са за месец април – последно отчетения финансов период на дейност.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder