Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
Освобождават шефа на ДАНС, назначават нов

Освобождават шефа на ДАНС, назначават нов

Министерски съвет взе решение да освободи председателя на ДАНС Димитър Георгиев и предлага на президента Румен Радев да издаде указ за неговото освобождаване. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев на брифинг след заседанието на министерския съвет.

„С поведението си този председател създаде прецедент, с което накърни престижа на службата и създаде основание да се смята, че той приема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон“. Така Янев обясни мотивите за решението.

Досегашният председател Димитър Георгиев ще бъде заменен с Пламен Тончев, служител на ДАНС, директор в момента на тяхна регионална структура, предаде Дарик.

Областните управители, които бяха останали временно изпълняващи длъжността – става дума за областните управители на София, Варна, Добрич и Силистра, на тяхно място вече са назначени титуляри, заяви още Янев.

„Рефренът, че служебното правителство е с амбицизиона програма да овладява държавата…Мисля, че от нашите действия по-скоро може да направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия. Опитваме да се освободим институциите и службите да работят в интерес на хората и държавата“. Така Янев отговори на критиките на бившия премиер и председател ГЕРБ Бойко Борисов, че служебното правителство няма да осигури честни и свободни избори.

Припомняме, че името на ДАНС бе замесено и в скандала с подслушването на политици. Миналата седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че политици са били подслушвани от две служби – ДАТО и ДАНС.

Така той коментира изнесена по-рано информация, че опозиционни политици, в това число и водачи на парламентарни листи, са били подслушвани във времето около парламентарните избори на 4 април.

Тогава Рашков заяви, че получил информация, според която в ДАНС се унищожавали материали.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder