Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Сръбският посланик в Монтана: „Искаме да ускорим проектите и развием нови идеи в сътрудничеството между Сърбия и България

Сръбският посланик в Монтана: „Искаме да ускорим проектите и развием нови идеи в сътрудничеството между Сърбия и България

Посланикът на Сърбия Желко Йович заяви в Монтана, че е готов да участва и подкрепя всички трансгранични проекти между общината и сръбските й партньори. Дипломатът има посещения в трите големи града на Северозапада – Враца, Монтана и Видин.

Йович изрази съжалението си, че заради COVID пандемията досега не е имал възможност да пътува в страната. В Монтана той се срещна с кмета Златко Живков и зам.-кмета Тихомир Антонов, съобщиха от пресслужбата на общината. В разговора кметът Живков представи дългогодишното сътрудничество на общината с трите сръбски общини Пирот, Медиана-Ниш и Враня.

„Монтана и Пирот” са лидери в европейската програма за трансгранично сътрудничество България – Сърбия с 12 изпълнени проекта през последното десетилетие”, заяви Живков.

От своя страна посланик Йович заяви, че сръбското посолство в България ще обърне особено внимание на Северозападна България, защото този край има голям потенциал и същите трудности в демографското и икономическото развитие, каквито имат сръбските райони, граничещи с него. Дипломатът съобщи, че до края на годината ще бъде открито почетно консулство в Благоевград, което ще работи за развитието на българо-сръбските проекти в районите по западната ни граница.

„Това е второто почетно консулство след Пловдив, което ще открием и това е ясен знак, че сме отворени, искаме да сме наистина братя , приятели и да работим заедно”, заяви Йович.

Снимка:Община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder