Видинският кмет поздрави участниците в Панорамата на средното образование(Снимки)

Видинският кмет поздрави участниците в Панорамата на средното образование(Снимки)

Събитието, което се провежда днес в пространството до Съдебната палата, е организирано от Регионалното управление на образованието. То дава възможност на седмокласниците да се запознаят с профилите и професиите, които предлагат гимназиите и средните училища в план-приема си за учебната 2021/2022 година.

В приветствието си към присъстващите д-р Цветан Ценков изрази задоволство, че вижда толкова много деца, защото това означава, че градът и общината имат бъдеще, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. „Много се радвам, че нашите професионални и профилирани училища предлагат специалности, които отговарят на предизвикателствата на нашето съвремие“, каза д-р Ценков. Той посъветва седмокласниците добре да помислят и да обсъдят с родителите си важния избор къде да продължат своето обучение, за да сбъднат мечтите и постигнат целите си.
Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова също поздрави присъстващите, като благодари на общината за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на събитието. Тя отбеляза, че през последните две години е постигнато спокойствие в системата на образованието в област Видин, включително по отношение на план-приема. И изказа признателност на директорите на всички институции, в сътрудничество с които това е постигнато.

На Панорамата на образованието бяха наградени ученици и учители, достойно представили Видин на регионални и национални състезания. Кметът д-р Ценков връчи грамоти на петима учители за принос в развитието на професионалното образование. Отличени бяха и техните възпитаници, представили се достойно на състезанията. Единадесетте ученици получиха своите грамоти от началника на РУО Веселка Асенова.
В Панорамата на образованието участват девет учебни заведения от Община Видин, средното училище в Кула, както и Центърът за подкрепа на личностното развитие с предмет на дейност кариерно ориентиране и консултиране. Събитието може да се посети до 18:00 часа днес.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder