Традиционният събор в Синаговци (Снимки)

Традиционният събор в Синаговци (Снимки)

По традиция на 3 юни се провежда традиционният събор на селото.

Тази година гости на събитието бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев, съобщиха от пресцентъра на общината. Д-р Ценков поздрави жителите на населеното място по случай празника и за това, че съхраняват обичаите на своето родно място. Той изрази надежда, че изграждането на магистралния път, чието трасе ще минава в близост до Синаговци, ще даде тласък на развитието на селото. Според кмета, хората в Синаговци трябва да се гордеят с факта, че живеят в район с богата история, като припомни, че в момента край селото се провеждат археологически разкопки, които разкриват още интересни факти от миналото.
Д-р Ценков връчи на кметския наместник Марио Симовонян поздравителен адрес, в който се казва: „Сърдечно приветствам Вас и жителите на Синаговци по случай традиционния събор на населеното място. Този празник е резултат от общите усилия на Кметството, Народно читалище „Наука-1925 г.“ и хората в Синаговци. Той е доказателство, че продължавате хубавите традиции, които Вашите прадеди са Ви завещали и ги пренасяте през годините за идните поколения. Поздравявам всички Вас, които сте пазители на духовността и с любов и енергия превръщате своето село във все по-прекрасно място за живот!“.
Кметският наместник на Синаговци благодари на официалните гости, че са уважили празника. Той изказа признателност и на всички свои съселяни, помогнали за организацията на събора.
За доброто настроение на жителите и гостите на Синаговци се погрижиха музикантите от Градския духов оркестър, а под звуците на игривата музика на площада на селото се извиха кръшни хора. Празникът продължи с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder