Кметът на Видин с благодарствен плакет от Съюза на физиците в България (Снимки)

Кметът на Видин с благодарствен плакет от Съюза на физиците в България (Снимки)

​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета на д-р Цветан Ценков от името на председателя на Съюза на физиците проф. д.фз.н. Александър Драйшу, съобщиха от пресслужбата на общината.

Тя благодари на кмета за оказаното съдействие при провеждането на 49-тата Национална конференция по въпросите на обучението по физика. И подчерта, че участниците във форума са били изключително впечатлени от старопрестолния ни Видин, както и от сърдечния прием, който им е оказан.
​Д-р Цветан Ценков благодари за признанието. Той сподели, че повече подобни събития трябва да се случват във Видин и увери, че и занапред Общината ще оказва необходимото съдействие.

Конференцията, която се проведе във Видин от 4 до 6 юни, бе организирана от Съюза на физиците в България (СФБ), с незаменимата подкрепа на нашия съгражданин проф. д.н. Вили Лилков – председател на Националния организационен комитет, и от Министерството на образованието и науката, а съорганизатори са Община Видин и фондация „Еврика“. Темата бе „Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища“. Д-р Цветан Ценков, в качеството си на домакин и на почетен председател на Организационния комитет във Видин, поздрави участниците във форума при официалното му откриване. Кметът отправи покана някоя от следващите конференции отново да се проведе в нашия град.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder