Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Огнян Асенов проведе работна среща във връзка с безопасността и организацията на движението във Видин

Огнян Асенов проведе работна среща във връзка с безопасността и организацията на движението във Видин

Днес, 09.06.2021г., по инициатива на областния управител Огнян Асенов се проведе работна среща във връзка с безопасността и организацията на движението в гр.Видин. Участие в срещата взеха представители на Община Видин, ОД на МВР Видин, Областно пътно управление-Видин.

Огнян Асенов отбеляза, че безопасността на движението е приоритет и акцентира върху необходимостта да се подобри значително паркирането в централната градска част.

Представителят на Община Видин запозна присъстващите с плановете за изграждане на нови кръгови кръстовища на рискови участъци на територията на града и с подготвения проект за нова Наредба за организация на движението. Стана ясно, че проекта на Генерален план за организацията на движението в Община Видин се финализира и предстои да бъде одобрен.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ докладва основните проблеми на организацията на движенето в град Видин, като акцентира на паркирането в централната градска част, на временния пазар до стадион „Георги Бенковски“ и по улиците, на които са съсредоточени повече търговски обекти. Обърнато бе внимание и на проблема с образуващите се големи колони от тежкотоварни автомобили по околовръстния път на град Видин, които изчакват за преминаване през ГКПП „Дунав мост 2“.
Стана ясно, че от началото на годината, най-голям брой съставените актове от служители на Пътна полиция са за неправилно паркиране. Предложено бе контролът по паркиране и санкциониране да се осъществява съвместно от служители на „Пътна полиция“ и Община Видин. Обсъден бе и въпросът за изоставените по общинските улици автомобили.

На проведената среща бе взето решение да се изиска от общините своевременно почистване от растителност на уличната и пътна мрежа, с цел подобряване на видимостта.

В заключение областният управител Огнян Асенов отбеляза, че организацията и безопасността на движението, както в община Видин, така и в цялата област, са обща отговорност и всяка институция следва да полага максимални усилия в тази посока.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder