Внимание шофьори! В ход е полицейска операция на пътя

Внимание шофьори! В ход е полицейска операция на пътя

Тя се првежда на територията на всички страни, членки на ROADPOL

От 17 юни е в ход полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщават от отдел „Пътна полиция“ – ГДНП. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г.

Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и аналогични действия има на територията на всички страни от Европа. В рамките на полицейските действията, за времето от 00:00 ч. до 23:59 ч. на 19 юни ще се проведе „24-часов маратон” – интензивен контрол относно установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози от водачите на МПС.

Причина за провеждането на операцията е, че пътнотранспортните произшествия, настъпили по вина на водачи, употребили алкохол или наркотичните вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.

По време на операцията бъдат извършвани проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder