Новоселци и Покрайна празнуваха (Снимки)

Новоселци и Покрайна празнуваха (Снимки)

Жителите на двете видински села честваха традиционните събори на населените места.

Гости на тържествата бяха заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, председателят на Общинския съвет Генади Велков, секретарят на Общината Валери Димитров, съобщиха от пресслужбата на общината.

Борислава Борисова поздрави жителите на Новоселци по случай празника на селото и им пожела много здраве и прекрасно настроение, дните им да са изпълнени със съзидание, а домовете им – с щастие и благополучие. Тя връчи на кмета на населеното място Цеца Велкова поздравителен адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „С отбелязването на празника Вие засвидетелствате своята любов към родното място и неговите традиции. Предавайте богатото наследство от народни обичаи на своите деца, за да ги съхраняват във времето напред. Продължавайте да живеете в разбирателство, да посрещате заедно предизвикателствата и да се радвате на успехите“, се казва в поздравителния адрес.
За доброто настроение на домакините и гостите на събора в Новоселци се погрижиха артистите от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, които изнесоха концертна програма.

Празникът в Покрайна за поредна година събра жителите на населеното място на площада на селото. Заместник-кметът Борисова поздрави присъстващите от името на кмета д-р Ценков и на цялото общинско ръководство и им пожела да продължават да тачат родовите си корени и с енергия и вдъхновение да сътворяват по-добро бъдеще за своите деца.
Тя поднесе на кмета на селото Валентин Маринов поздравителен адрес, в който се казва: „Изключително е приятно да си свидетел как няколко поколения се събират заедно, за да се веселят и да покажат, че пазят традициите и обичат своето родно място. Затова не мога да не приветствам усилията на Кметството и на Народно читалище „Просвета-1927 г.“, които съхраняват самобитния дух и обичаите на това прекрасно селище“.
Гост на събора в Покрайна беше и областният управител Огнян Асенов, който също поднесе приветствие.
Празничната програма продължи с концерт на Ансамбъл „Дунав“. След това своите умения и любов към българския фолклор показаха самодейци от читалища в региона.


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder