На извънредно заседание Общински съвет-Видин взе няколко решения

На извънредно заседание Общински съвет-Видин взе няколко решения

На проведено вчера, извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, местните политици взеха няколко решения, съобщиха от пресцентъра на общината.

След дискутиране и разяснения от страна на кмета д-р Цветан Ценков, политиците приеха предложение за удължаване на срока за усвояване на кредит, с който ще бъдат финансирани част от разходите по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“, както и за удължаването на гратисния период за неговото погасяване.

Прието бе решение да се предостави безвъзмездно Спортна зала „Фестивална“ за нуждите на Районна избирателна комисия – Видин във връзка с установяване и обявяване на резултатите от изборите за народни представители, които ще се проведат на 11 юли.

Общинският съвет гласува също така решение, с което се допусна намаляване на отстоянията, регламентирани с чл. 26, ал.3, т.3 от Наредба № РД-02-20-3 за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата до регулационните граници, за пристрояване на сградата на Основно училище „Иван Вазов“. Това е необходимо във връзка с проект на Община Видин, по който учебното заведение ще се сдобие с три допълнителни класни стаи.

Като последна точка в дневния ред на извънредното заседание бе взето решение общинският съветник Цецко Иванов да представлява Община Видин на предстоящото Общо събрание на акционерите на МБАЛ „Света Петка“.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder