Продължава модернизацията на градския транспорт във Враца. Ще бъдат доставени 13 чисто нови електробуса

Продължава модернизацията на градския транспорт във Враца. Ще бъдат доставени 13 чисто нови електробуса

Днес е подписан договор между „Тролейбусен транспорт“ и фирма доставчик.

След по-малко от година, Община Враца ще разполага с 13 новопроизведени електробуса, съобщиха от общината.
Кметът Калин Каменов заяви, че благодарение на правилното планиране и вземането на непопулярни решения, е запазен градския си транспорт и се надгражда.

13-те електрически автобуса ще позволят създаването на нови маршрутни линии, по-чести курсове до всички села и отделните квартали на Враца. Ще бъдат обхванати кварталите “Сениче”, “Младост”, Бистрец”, “Кулата”, както и населени места като Згориград, Косталево, Нефела и други.

Превозните средства са с дължина 12 метра, с две двойни врати и 80 места /седящи и правостоящи/. Електробусите ще са оборудвани с най-модерната климатична и вентилационна система, с информационни табла и достъпност за хора със специални потребности. Електробусите ще са с безжична интернет мрежа и видеонаблюдение.
Пробегът на превозно средство с едно зареждане е над 300 км. Успоредно с доставката на 13 електробуса, ще бъдат доставени 13 станции за зареждане и 1 за едновременно бързо зареждане на 2 електрически автобуса.

Успоредно с модернизацията на градския транспорт, започва и брандирането на новите спирки в града, като на всяка от тях ще има природни забележителности от Враца и региона.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder