Топ вести
255 изборни секции в област Видин, 14 са подвижни. В 128 ще се гласува с машина

255 изборни секции в област Видин, 14 са подвижни. В 128 ще се гласува с машина

Организацията за изборния процес в област Видин вече е на финалната права. Получени са всички изборни книжа и материали, окомплектовани са и са готови за предаване на секционните избирателни комисии в утрешния ден. Вчера е постъпила заповед от директора на Дома за стари хора в с. Кутово, че и там ще има образувана секция за гласуване.
Така последно секциите в които ще се гласува на територията на цялата област са 255, като 14 от тях са подвижни. В 128 секции ще се гласува с машина.

Това обяви на пресконференция председателят на РИК -Видин Павел Петков.
Той допълни, че в една от секциите в с.Арчар ще има две машини за гласуване. В подвижните урни ще гласуват само трудноподвижни лица, няма карантинирани избиратели.
85 хил. 691 е броят на избирателите от област Видин по последни данни на Централната избирателна комисия. Председателят уточни, че и днес общинските администрации ще нанасят промени в случай на необходимост по избирателните списъци, които ще бъда предадени в утрешния ден.
Получени са 86 хил. бюлетини, като от тях 85 хил. ще бъдат разпределени по секционните избирателни комисии. А 1000 остават резервни.

Павел Петков съобщи още, че са постъпили в РИК-Видин 3 жалби, като се чака днес да бъде получена още една.

На въпрос дали ще има отворени урни да се преброят поставените лисчета от машинното гласуване, Павел Петков отговори, че РИК-Видин има готовност да предостави необходимите протоколи на СИК на територията на областта. Чака се решение на ЦИК дали ще има такова преброяване и в кои секции ще бъде. „По принцип такова бреброяване се прави, ако машината за гласуване откаже“, допълни председателят.

Снимка:В.В.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder