Топ вести
Позиция на тримата министри, отказали да участват в кабинета на Трифонов

Позиция на тримата министри, отказали да участват в кабинета на Трифонов

Трима министри от настоящия служебен кабинет са отказали на Слави Трифонов да влязат в следващ редовен кабинет, съставен от „Има такъв народ“. Това стана ясно от изявление на Трифонов по-рано. Става въпрос за министрите на финансите, икономиката и образованието и науката – Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Поради многото запитвания и засилен интерес от ресорните министерства изпратиха позицията на посочените министри.

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това, ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата. Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!““, допълват в своята позиция тримата служебни министри.

По-рано през деня по време на извънредно включване Трифоно лидерът на ИТН разказа, че партията му няма да влиза в коалици за бъдещ кабинет, а ще поеме отговорността самостоятелно.

Заедно с това той представи и кандидатите си за министри начело с министър-председател Николай Василев.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder