Ученичка от Берковица с второ място в престижен национален конкурс

Ученичка от Берковица с второ място в престижен национален конкурс

Талантливата Алсу Тодоривна Пейчева от II Б клас на III ОУ „Иван Вазов“ гр. Берковица донесе нов повод за гордост на нейните учители и на града!

Творбите й „Простори на вселената“ и „Безкрайност“ завоюваха второто място в ХXII Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, който се организира от Фондация „ЕВРИКА“. Той е включен в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и е под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов.
Алсу ще получи своя диплом и предметна награда на тържествена церемония за награждаване на лауреатите в Националния политехнически музей за Деня на народните будители – 1 ноември.
Само преди броени дни Алсу спечели специалната поощрителна награда в своята възрастова група в друг конкурс – „Приказният свят на природата“, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“, съобщиха от общината. В съревнованието са участвали над 500 рисунки. Свои творби са представили ученици от 1 до 12 клас от цяла България и от българчета, живеещи в Испания, Германия, Португалия, Великобритания, Люксембург, Молдова, Китай и САЩ.

Алсу Пейчева е сред участниците, поканени от журито и организаторите да покаже свои картини в реална изложба „Приказният свят на природата“. Тя ще се експонира през септември в зала „Галерия“ на Регионална Библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Там ще се проведат и тридневните приложни творчески работилници.


Снимки:Община Берковиза

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder