Община Видин набира младежи за работа по Програма за развитие на доброволчеството

Община Видин набира младежи за работа по Програма за развитие на доброволчеството

Общо 20 души на възраст от 15 до 29 години ще бъдат назначени на четиричасов работен ден за един месец, на длъжност „Работник по почистване и озеленяване на паркове“.

Това става възможно във връзка с изпълнение на Програмата за развитие на доброволчеството, която Община Видин стартира през тази година. Тя е насочена към развитие на знанията и уменията на децата и младежите и създаване на възможности за повишаване на тяхната гражданска активност и пълноценно осмисляне на свободното им време, информират от местната администрация. Програмата се реализира съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и включва два основни модула: създаване на доброволческа общност в подкрепа на инициативи на Община Видин в сферата на културата, спорта и подобряване на градската среда и осигуряване на трудова заетост за младежи с постоянен адрес на територията на Общината.

Необходимите документи за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Видин:
https://vidin.bg/wps/portal/vidin/municipality/municipality-characteristics/citizens-info/projects/draft-projects/prapration3
Те могат да се подават в срок от 21.07 до 23.07 в Центъра за административно обслужване на Общината. Младежите, кандидатствали за работа, ще бъдат класирани по реда на подаване на заявленията, като предимство ще имат тези от тях, които са част от екипа доброволци, създаден към Община Видин.

От Община Видин припомнят, че през миналия месец стартира първият модул на лятната доброволческата програма. Нейната цел е младите хора да се ангажират с различни каузи, участвайки в организирането на културни и спортни събития, да бъдат активни и да се научат на отговорност към заобикалящата среда.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder