Започва третата фаза на помощта за туроператори от 35 € на седалка за получаване на държавна субсидия

Започва третата фаза на помощта за туроператори от 35 € на седалка за получаване на държавна субсидия

От днес започва третата фаза на държавната помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм, която ще обхваща полетите от 01.06.2021 г. до 30.11.2021 г.

Третата фаза ще бъде увеличен таван на държавната помощ до 1,8 млн. евро, съгласно Петото изменение на Временната рамка на Европейската комисия за държавни помощи.

В третата фаза са предвидени и облекчени условия за кандидатстване. То ще се извършва изцяло по електронен път, чрез заявление в системата СУНИ, включена е възможността за въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и на редовни полети до България с цел туризъм за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Допълнена е възможността за предоставяне на помощ по тази схема на микро- или малки предприятия (по смисъла на приложение I към Общия регламент за групово освобождаване), които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при условие, че не са обект на процедура по колективна несъстоятелност съгласно националното право и не са получили помощ за оздравяване или помощ за преструктуриране.

Ръководството за работа със системата СУНИ е достъпно на адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Default/Manual

Заявлението за кандидатстване и Насоките за кандидатстване са достъпни на следния интернет адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Active

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder