Манолова: Смятаме, че подкрепа от ГЕРБ и ДПС за правителство е „токсична прегръдка“

Манолова: Смятаме, че подкрепа от ГЕРБ и ДПС за правителство е „токсична прегръдка“

Поздравявам ви с факта, че съхранихте гласуваното ви доверие и утвърдихте своето присъствие в Народното събрание като една от новите парламентарно представени партии. Това заяви президентът Румен Радев към ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на консултациите в Народното събрание, предаде dariknews.bg.

По думите му най-важно е намирането на формулата за съставяне на правителство.

„Ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и на ДПС. Смятаме, че такава подкрепа от ГЕРБ и ДПС е „токсична прегръдка“. Това заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова по време на консултациите с президента Румен Радев в Народното събрание.

„Удовлетворени сме, че партия от партиите на промяната поема отговорността за съставяне на правителство. Такова е и очакването на българските граждани – да има стабилност, нормалност и сигурност, а има кабинет, който да се заеме с най-неотложните проблеми на хората. Ние от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани“, каза още Манолова.

По думите ѝ на преден план са извели теми, които „не са просто приоритети на нашата парламентарна група, а важните за българските граждани теми“.

Тя подчерта, че ще настояват и за ревизия на работата на ГЕРБ, като действията им в следващия парламент ще бъдат насочени към законодателство на промяната.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder