ДБ и ИБГНИ ще подкрепят кабинет на ИТН, който следва посоката на служебните министри

ДБ и ИБГНИ ще подкрепят кабинет на ИТН, който следва посоката на служебните министри

Бъдещото управление трябва да следва посоката и стандарта, който зададоха повечето от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на тяхната подкрепа за евентуален кабинет на ИТН, предаде dariknews.bg.

„На тази база ще преценяваме имената, които ще ни бъдат предложени“, заяви Мая Манолова. Тя бе категорична, че ИБНИ се присъединяват към високата оценка на ДБ за министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. И добави към тях Бойко Рашков и Атанас Пеканов.

Както Христо Иванов, така и Мая Манолова заявиха, че те не предлагат въпросните министри, нито имат желание за министерски кресла в правителството на ИТН. „Те създадоха висок стандарт, който хората очакваха. Не предлагаме, а казваме, че трябва да се следва посоката и стандарта, който те зададоха“, обясни Манолова.

И още нещо общо между ИБНИ и ДБ – двете партии настояват за гаранции, че ДПС и ГЕРБ няма да имат никакво влияние в управлението.

Двете формации са постигнали общи позиции относно съдебната и конституционната реформа, смяната на главния прокурор и антикорупционните закони, както и за преизчисляването на пенсиите от 1 октомври.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder