Рашков: Ще помисля дали да приема ако ми предложат отново да съм министър

Рашков: Ще помисля дали да приема ако ми предложат отново да съм министър

„Ако получа покана ще помисля дали да приема. Защото не се знае от кой ще се отправи поканата и в какъв формат ще се отправи тя.“

Това заяви Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебното правителство, запитан дали би приел ако му бъде предложено да оглави МВР в бъдещ кабинет, предаде Darik.

След изслушването си в пленарната зала по темата за незаконно използваните СРС-та, Рашков заяви пред журналисти, че подслушванията на протестиращите са били правени в услуга на бившия премиер и главния прокурор.

Той нарече „мъртъв“ законовия текст, по който са давани разрешенията за подслушване на протестиращите граждани миналото лято.

„Когато разбрах, че използването на СРС от спецпрокуратурата е по мъртъв текст, в който се говори за опит за преврат, за въоръжено въстание, за бунт, за събаряне на властта, разбрах, че нашите прокурори са сложили знак на равенство между справедливите престъпления на нашите граждани и едно отречено престъпление, което няма място в нашето съвремие, такъв какъвто е член 95 в глава I oт НК“, обясни още Бойко Рашков.

„В текста се казва, че е имало опит да се свали насилствено властта. А кой беше на власт тогава – Борисов, съответно прокуратурата защитава него. Но, дали това е на основание протести или въоръжено въстание – вие сами можете да си направите изводите. За мен не е имало никакво правно или фактическо основание да се изисква от съда решение за подслушване“, категоричен е министърът.
И заяви, че е казал пред парламента точно толкова, колкото му позволява законът.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder