Театрални представления радват видинските деца

Театрални представления радват видинските деца

След като вчера по време на фестивала „Дунавски вълни“ бе проведена театрална работилница, днес децата имаха възможност да гледат представлението „Лече-Буболече”, съобщиха от пресцентъра на Община Видин. То събра десетки малчугани край БиблиоПощата, които с любопитство проследиха случващото се на сцената.

Действието в постановката, адаптирана по приказката на Георги Авгарски, се развива в гората. Едно малко буболече, любопитно да опознае заобикалящия го свят, излиза от дома си и тръгва само. По пътя среща горски обитатели, сред които намира приятели и научава много нови неща. Само че освен забавления, гората крие и опасности. Непослушното буболече попада в беда и научава важния урок, че трябва да се вслушваме в съветите на по-големите. Представлението е поучително, поднесено с хумор и лекота за малки и пораснали зрители. Интересно е също, че декорът и куклите са от естествена среда – клони, шишарки, дънери от истински дървета.

Драматизацията е на Петър Пашов, режисьор е Жени Пашова. Участват актьорите Цветелина Николова, Даниел Русев и Даниела Тенева. Музикалното оформление е по „Годишните времена“ на Вивалди.
Атракция за децата бе и ателието за кукли от горски материали, което артистите направиха след представлението.


Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder