В Кипър започват ваксинация на децата над 12 години

В Кипър започват ваксинация на децата над 12 години

От понеделник Кипър започва ваксинация срещу коронавирус и на деца над 12-годишна възраст в опит да постигне по-голяма защита на населението. От 1 август се разширява задължителното прилагане на „безопасния пропуск” в малки търговски обекти и болници.

Ново затягане на мерките срещу коронавируса одобри правителството днес, за да се преодолее влошената епидемиологична ситуация в страната, съобщава БНР. Решенията са за „социална защита, социална чувствителност, социална отговорност” и „зачитат избора на всеки гражданин”, заяви здравният министър Михалис Хаджипанделас.

Кабинетът даде „зелена светлина” от понеделник да започне ваксинация на деца над 12-годишна възраст.

Решението е взето след препоръка на Кипърското педиатрично дружество и Научния консултативен комитет по коронавируса, обясни министърът.

Ваксинацията е доброволна и ще се извършва при съгласие на родителите. Ще се прилагат ваксините на „Пфайзер” и „Модерна”.

До 31 август се удължават и разширяват мерките за защита, свързани с изискването за „безопасен пропуск“ /SafePass/, който доказва ваксинация, преболедуване или тест в рамките на 72 часа.

Той вече е задължителен и за местата, където могат да се съберат до 10 души /вместо 20, както досега/, като по този начин се обхващат и мини-маркети, павилиони и други малки бизнес обекти.

Всички посетители и пациенти над 12 години в държавните и частни болници също задължително трябва да представят „безопасния пропуск”.

Източник:БНР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder