Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Борисов:Депутатите ни ще гласуват „против“ правителството предложено от ИТН

Борисов:Депутатите ни ще гласуват „против“ правителството предложено от ИТН

Парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще влезе в пленарната зала при гласуването на кабинета, предложен от „Има такъв народ“, и ще гласува „против“. Такова е решението на Изпълнителната комисия на партията и парламентарната група, взето на разширено заседание, съобщи на брифинг лидерът на политическата сила Бойко Борисов. Той поясни пред медиите, че от ГЕРБ са изчакали вчерашния ден, за да видят дали „няма да се вразумят“ и да ги поканят на разговори, но това не се е случило.

,,Имаше една приказка, в която „В царството на лудите всеки нормален бива обявяван за луд. Хубаво е, че Слави Трифонов иска да поеме отговорност за това. Отговорността е изцяло тяхна, още повече че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят. Но не получихме никакво писмо. Макар и да можеше да бъде някакъв знак. Защото нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш 6% гласове в чужбина, а в България си загубила изборите, народът за втори път ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана“, коментира Борисов.

,,За ваксинация не искам да говоря, защото излиза, че само ние искаме да плашим хората. Не, ние сме хората с опит“, подчерта още той.

Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия, която политическите партии налагаха, че ще може да бъде създадено правителство без ГЕРБ. Чудесно! Ние искаме да сме на много ръце отстояние от всичко това, което се случва в момента. Аз не мога да си представя безотговорното отношение на онези партии, които искат да отидат на нови избори. Демокрацията е голяма отговорност и тя може да се упражнява от свободни хора, които мислят. Затова ЕС е най-хубавото място за живеене, сподели лидерът на ГЕРБ.

По думите му рекордно ниската избирателна активност се е дължала на машинния вот и „наложения страх“.

,,Слушайки интервюто на господин Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение, защото отива да подкрепи правителство, което няма никакви политики. Те не могат да пишат грамотно, а се подписват отдолу. А иначе дават акъл колко езици знаем. Но първото изискване е да могат да пишат на български“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези „отровни партии на омразата“, които не зачитат волята на народа и не се отнасят уважително към избора на хората.

Бойко Борисов изтъкна, че всяка форма на добронамереност може да бъде обвързана с ролята на кукловоди, а това ГЕРБ и СДС не искат.

Не сме от тях! Тези, които си сътворяваха „Росенец“, да продължават да си го правят. Доказано – ДПС преля на ИТН гласове, за да се доберат близко до нас, но не можаха да изчислят точно и България загуби. Така че нашето решение е това. И по никакъв начин в парламента нашите депутати не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии. Аз не знам при положение, че липсват парите в бюджета, няма как едно компрометирано служебно правителство и именно неговия финансов министър да предлага бюджет и ние да носим отговорност. Тотално компрометирано правителство! Така че изборът е между две лоши неща, за едното от които е гласувал народът. Така че да намерят формула и да си направят правителство и да не ни забъркват в техните каши, които две години сътворяват. И се подкрепяха, и хейтеха по телевизиите. А виждате ли какво става с миграцията? Още по-тежко ще става, предупреди Борисов.

Според него вместо като нация да се консолидираме и да търсим решение на този проблем, ние продължаваме да си говорим кой кого мрази.

,,Скъпа е демокрацията. Но и отговорна. Ще дадат половин милиард за избори. Добре, но те са непродуктивни избори. И тези пари ще бъдат загубени… След трети избори как ще направят правителство? На тези въпроси хората искат отговори. И аз не знам какво да кажа на нашите избиратели. Какво ще им кажа?!“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Защо са ви тези тежки думи, тези обиди? Народът не ви е дал това право. Направете една кръгла маса, кажете – от тези искам да ни подкрепят за социалната сфера, от тези – за НАТО и ЕС, от тези – за съдебната реформа, от тези – да върнем Плана за възстановяване. Така че това е нашето решение. Дано да имат воля и успех. Дано съставят правителство. Но от друга страна -за сеещия омраза и буквално разбил системните партии Румен Радев едно служебно правителство ще е много по-добре да продължи през следващите месеци. Но това ще е пагубно за държавата. Аз искам едно малко кътче за ГЕРБ и СДС, където да се съберат грамотни хора, заяви Бойко Борисов.

,,Тошко се среща с лидерите на партии. Ама колеги, това се прави от лидера на партията. Имайте достойнство! Пратете и вие някого от чираците. Ако иска някой да говори с нас, има си лидер. Ще се обади Слави Трифонов: “ Колега, каза преди време за десет депутати, стои ли приказката или не?“. Отровните викат на токсичните, че не искат да са заедно. Ами отровихте народа! Септември няма да има къде да се скрият. Правят ми се на много успешни за два месеца. Нула са свършили! Как децата на Янев са назначени, и на Мая Манолова. Защо не ги „изстъргахме“?! Просто нашата добрина ни даде такъв коварен урок“, каза още Борисов.

,,Аз съм човек, който се пази да дава лични оценки. И затова цитирах съдружниците му. Избрал си го е Слави за премиер. Знам каква е тази длъжност – че още в 7 министрите искат решение. И ако за всяко нещо трябва да питаш някого, става много тежко. Дали има опит този човек, не мога да кажа. На външен вид ми е симпатичен, не се кокорчи. Въпросът е как ще направи връзката със Слави Трифонов. Защото човекът на деня, който носи цялата отговорност за това, което се случи, е Станислав Трифонов. И оттук-нататък следва много сложна парламентарна игра. Как ще се играе, не знам и не е моя работа. Така че за мен няма да чуете оценки. Ники Василев със сигурност беше добър администратор, като такъв го познавам, отговори Борисов на въпрос какво е мнението му за кандидата на ИТН за премиер Пламен Николов.

Борисов изтъкна, че има да се решава парламентарна, икономическа, социална, мигрантска, земеделска криза. И тя трябва да е на дневен ред сега.

За нас всеки вариант като партия е еднакво добър. Проблемът е какво следва за хората. Като изхарчим половин милиард за избори и после започнат да обясняват на хората защо нямало пари за култура, за учители… За всички стана еднакво лошо. Сега като си дойдат хората от морето, като ги натиснат лошите кредити, като се напълнят болниците, да сме живи и здрави, ще си говорим пак. Аз си пазя тука кой какво е говорил. Ето, един „мислител“ е казал още на 30 юни: „Когато българите осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно“. Шегувам се, да бъде малко по-смешно. Изведнъж Христо Иванов оня ден разбра. Ние се биехме с ИТН два месеца, те си вървяха тихичко и им беше хубаво. Е, благодаря, заяви Бойко Борисов.

Аз сега го разбирам господин Станислав Трифонов – изведнъж е попаднал в сфера, в която няма познат или ако има, той не става за това… Като си представя какво го очаква и всеки, който извади за министър, трябва да е брилянтен! Той затова се страхува да извади правителство. Я да си спомни ние като предложихме правителство. Какво правеха те – хейт. И аз като Слави Трифонов първо питах – знаеш ли английски. Щом знаеш, влизай, заяви Бойко Борисов.

Източник:Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder