Празник на берковския Балкан (Снимки)

Празник на берковския Балкан (Снимки)

Традиционният празник на берковския Балкан се проведе на 07.08.2021 година и на 08.08. 2021 година в местност „Горната кория“ в берковската планина, съобщиха от местната администрация.

Събитието бе организирано от Туристическо дружество – Берковица, с финансовата и организационна подкрепа на Община Берковица.
Празникът, емблематичен за града, стартира още от ранни зори в съботния ден с изграждането на палатки и шатри под сянката на вековните дървета около хижите в Зона Ком от любители на природата. Планинарите посетиха и предпочитани места в балкана – връх Ком, местност Фунията, резерват „Горната кория“, връх Щърковица местност Вазов камък.
За доброто настроение на гостите Община Берковица осигури участието на духов оркестър „Здравец“, като около празничния огън, под веселите звуци на изпълнителите, се извиха кръшни хора. Ентусиазирана група празнуващи представи импровизирана заря, а на красивите багри от фойерверките се радваха и малки, и големи. Безопасността на празнуващите бе осигурена чрез ангажиране на представители на органите на реда, служители на противопожарна и горска безопасност, на медицинско лице и медицински автомобил.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder