Заведения организират протести срещу очакваното ново затваряне

Заведения организират протести срещу очакваното ново затваряне

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията организират протест в София, Варна и Пловдив под наслов „Бизнесът отвръща на удара“, предаде БНР. Те се заканват, че се блокират ключови кръстовища.

Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като „дискриминационни“.

„За нас е важно да знаем за колко време ще ни оставят да работим нормално, но най-вероятно скоро пак ще ни затворят. И защо си противоречат изказванията на шефа на СРЗИ и изнесените данни на МЗ? Защо това се получава? „, каза в „Преди всички“ Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България.

Двете организации настояват за нов план за справяне с кризата, в който не се споменава за затваряне или ограничение в работно време на обектите.
А ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места.

Организаторите на протеста настояват и за оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, които е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19.

В отворено писмо от двете организации заявяват, че няма да приемат нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти.

Единственото, което искаме е да работим и да осигуряваме прехраната на нашите семейства, посочват от двете организации.

Източник:БНР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder