Засилени проверки за спазване на мерките в област Видин

Засилени проверки за спазване на мерките в област Видин

Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна вчера с ръководителите на ОД на МВР – Видин, Областна дирекция по безопасност на храните – Видин и представител на РЗИ-Видин във връзка със засилване на контрола за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Видин.

С писмо до кметовете на общини областният управител е изискал да бъде създадена необходимата организация, с наличните възможности на общинските администрации и районните полицейски управления, за извършване на проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки, съобщиха от управата.
С цел запазване живота и здравето на хората, както и намаляване на възможностите за разпространението на COVID-19 ще бъдат извършвани както самостоятелни проверки, така и съвместни проверки с представители на РЗИ – Видин.
Всеки петък РЗИ-Видин ще изпраща обобщена информация за резултатите от извършените контролни дейности в Министерство на здравеопазването, съгласно разпоредбите на съвместна заповед от трима министри – министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите.

За подобряване на процесите по прилагане на противоепидемичните мерки, в кратки срокове предстоят срещи и със собственици, и ползватели на по-големите заведения за хранене и развлечения в областта.

На проведената среща се обсъди, и постъпилото в Областна администрация Видин, писмо от министъра на здравеопазването във връзка с необходимостта от предприемане на мерки за ускоряване на ваксинационния процес срещу COVID-19. Уточни се, в рамките на следващата седмица, да се обсъди актуалната епидемична обстановка в област Видин, вкл. процеса по ваксиниране на населението, с представители на общините, РЗИ-Видин, РЗОК-Видин и ръководството на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Видин.

Снимката е илюстративна

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder