Областният управител на Видин към собствениците на ресторанти и заведения: Бъдете социално отговорни и спазвайте въведените противоепидемични мерки

Областният управител на Видин към собствениците на ресторанти и заведения: Бъдете социално отговорни и спазвайте въведените противоепидемични мерки

Областният управител Огнян Асенов се срещна днес със собствениците и ползвателите/наемателите на по-големите ресторанти и увеселителни заведения във Видин, съобщиха от пресслужбата на управата. На срещата се обсъди стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на територията на областта, в съответствие с действащите разпоредби в страната до края на месец август.

В началото на разговора бе представена епидемичната обстановка на територията на областта по отношение разпространението на коронавирус инфекцията, като стана ясно, че за последното денонощие има регистрирани 3 нови случая на COVID-19.
„Нека всички се отнесем отговорно и спазваме въведените противоепидемични мерки, за да не допуснем отново скок на случаите на коронавирус и да избегнем въвеждането на неприятни за всички ни ограничителни мерки“, отбеляза Огнян Асенов.

Представителите на ОД на МВР – Видин, Областна дирекция по безопасност на храните – Видин и РЗИ-Видин припомниха, че са в ход проверки след заповед, подписана от трима министри – министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите във връзка с повишаване контрола за спазване на противоепидемичните мерки. Контролните проверки продължават по график до края на август.

Заместник кметът на община Видин Борислава Борисова информира, че всички мероприятия от културния календар на общината се провеждат при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки. Г-жа Борисова изрази надежда за провеждането на всички предвидени събития, в зависимост от епидемичната обстановка.

От своя страна представителите на бизнеса поеха ангажимент да не допуснат нарушаване на заповедите на министъра на здравеопазването.

„Бъдете отговорни към хората, които ви осигуряват работа и към персонала си. Убеден съм, че социалната отговорност е част от вашата фирмена политика. С общи усилия трябва да запазим живота и здравето на хората, както и намаляване на възможностите за разпространението на COVID-19“, апелира областният управител Огнян Асенов.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder