Първо издание на Фолклорен фестивал „Хоро се вие край Тимок“ в град Брегово

Първо издание на Фолклорен фестивал „Хоро се вие край Тимок“ в град Брегово

Фолклорният фестивал „Хоро се вие край Тимок“ се провежда за първи път в град Брегово.

На 12 август бе официялното откриване на фестивала. На лятната сцена на НЧ „Развитие-1897“ се изявиха 15 състава за автентичен и обработен фолклор от населени места в община Брегово и други общини на Видинска област. Програмата започна с представяне на старинни оръжия Тюфекчийство от Иво Иванов, местен жител. Фестивалът бе съпътстван от изложба на народни носии, представяне на история за Брегово от проф. Бончев чрез разказвач. Края на празничната вечер завърши с духов оркестър „Дунавски ритми“ с.Антимово.
Събитието е част от 4-дневната програма, с която общината отбелязва празника си – Успение Богородично, честван на 15 август.

На 13 август от 10:00 часа ще се проведе „Детско утро“ със спортни и занимателни игри. Вечерта програмата ще продължи от 20:30 часа с изпълнения на оркестър „Хармония“.
На 14 август започва традиционният събор на град Брегово. По този повод от 20:30 часа ще има „Вечер на музиката и забавата“ с участието на Рени и Румяна Попова. Концертната програма ще бъде съпътствана от лазерно шоу.
На 15 август от 10:00 часа ще бъде отслужена празнична литургия в местния храм „Успение Богородично“, от 20:30 часа ще се извие „Хоро на мегдана с духовата музика на Брегово“.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder