Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
БСП все още не знаят при кого ще отиде третия мандат

БСП все още не знаят при кого ще отиде третия мандат

Със среща с представители на БСП приключиха допълните консултации на президента Румен Радев с парламентарните групи в рамките на процедурата за връчване на мандат, които бяха насрочени за днес.

На разговорите не е станало ясно на кого държавният глава ще връчи трети мандат за съставяне на правителство, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние с тях („Има такъв народ“ – б.р.) постигнахме висока степен на съгласие по важни приоритети – здравеопазване, образование, социална политика, съдебна реформа, да не изреждам всички. Стигнахме дори до неприемливото за тях в началото писмено споразумение по тези въпроси, те го и подписаха, за което им благодарим. Така че ние имаме основата, на която да стъпим в едни следващи разговори с всички колеги от трите т.нар. протестни партии.

Ако мандатът дойде при нас, ще започнем оттам, където свършихме разговорите за първия мандат – от приоритетите, от политиките, от програма за едно бъдещо правителство“, каза Нинова.

Тя посочи, че отново е била обсъдена актуализацията на бюджета, както и възможностите да се търси мнозинство в парламента за третия мандат.

„Ние поставихме отново въпроса, макар да е извън дневния ред на днешната среща, за мигрантската вълна, за тежката ситуация в Афганистан и последиците за Европа и България. И потвърдихме пред президента желание по-спешно да ни бъдат предоставени разчети какво е необходимо на България, за да се справим с тази вълна. Да ни ги дадат на нас като представители от „БСП за България“, за да ги внесем в парламента и да ги решим, защото ако не дай Боже не стигнем до правителство и се разпусне парламентът, няма да има орган, който да може да решава тези въпроси, които са необходими“, каза лидерът на БСП.

В отговор на въпрос Нинова посочи, че БСП са готови за избори, форматът за явяване не е обсъждан в партията, но по думите ѝ сегашният е бил една добра стъпка към обединение на левите сили в България и е разумно да се продължи по същия начин.

По-рано днес Румен Радев проведе консултации с „Има такъв народ“ и ГЕРБ.

Снимка/източник:фейсбук – Румен Радев

Източник:БНР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder