Велислав Захариев от Берковица-вицешампион по шахмат в ЕС

Велислав Захариев от Берковица-вицешампион по шахмат в ЕС

Берковица отново има повод за гордост! Шестгодишният Велислав Захариев извоюва второ място на първенството на Европейския съюз по шахмат, проведено в периода от 4 до 12 август в град Мюрек, Австрия, съобщиха от пресцентъра на община Берковица.

Състезанието се проведе в четири възрастови групи – до 8, до 10, до 12 и до 14 години.
От общо 9 изиграни партии, Вели спечели 8, което освен мястото на Европейската почетна стълбичка, момчето си осигури и трайно присъствие на международната шахматна сцена.

До този момент Велислав е носител на 10 купи и 27 медала от национални и международни турнири, двукратен шампион на България за 2021 г., а сега и вицешампион в Европейския съюз.

На връх Ком, на празника по случай 171 – годишнината от рождението на Иван Вазов, Вели заслужи привилегията да издигне Националния флаг на Република България! Гордеем се, че причината да се развее отново българският трибагреник не само на националния подиум, но и на международния, е точно Вели от Берковица.
Пожелаваме на Велислав Захариев винаги да бъде на най-високото място на почетната стълба и да покори най-високите световни върхове в един от най – интелигентните спортове – шахмата!“, написаха в пожеланието си от общината.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder