Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Община Кула чества своя празник (Снимки)

Община Кула чества своя празник (Снимки)

Тържеството по повод отбелязване празника на Община Кула започна с церемониално вдигане на българското знаме и изслушване на двата химна на България и Европа.

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил отслужи водосвет за здраве и благоденствие, след което отправи и поздрав към всички.

По традиция бе проведено тържествено заседание на Общински съвет – Кула, което откри председателят на местния парламент д-р Димитър Георгиев. Той даде думата на кмета на града д-р Владимир Владимиров за да поздрави гостите и жителите на града по случай празника. „За десета година се изправям пред вас за да ви поздравя с празника на град Кула- 19 август. В православния календар това е деня на Преображение Господне. Тази дата е избрана защото в далечната 1916-та година започва Земеделското изложение на земеделска продукция от кулския район и околия. След това е избран за празник на града. На този ден не смеятам да правя равносметка за това което е свършено или не е през изминалата година. Всички знаем преживяхме тази година тя беше трудна, белязана от световната епидемия. Бяхме подложени на изпитания всички ние. Здравната ни система, образователната, икономиката, но факт е че сме на този площад и това означава, че сме се справили добре“, каза кметът. И подчерта, че на този ден е нужно да се обърнат всички назад към предците си и да отдадът нужната почит. Също така благодари на всички граждани за съпричасността към живота в града. „Пожелавам да има повече такива хора и с общи усилия да изграждаме нашия град такъв какъвто бихме желали да бъде. Човек е голям колкото са голями мечтите му. Пожелавам на всички да живеем в един град от мечтатели. Честит празник! Бъдете здрави!“, завърши приветствието си градоначалникът.

Поздравления отправиха и председателят на Общинския съвет – Кула и общинският съветник Николай Ненов.

На тържественото заседание бяха изчетени поздравителни адреси към Общината. Поздравления са получени от народния представител и заместник председател на Народното събрание Росица Кирова, от Областния управител Огнян Асенов, от Националното сдружение на общините в България, от кметове на общини от региона и страната и др.

С почетни значки бяха отличени жители на общината, допринесли за развитието й.

Почетна значка на Община Кула, грамота и парична награда от 50лв. получи Радосвета Цецкова Начева за проявена гражданска доблест и смелост.

С почетна значка и грамота бе удостоен дългогодишният самодеец и участник в група „Капачи“ за принос в духовното развитие на на Община Кула и популяризирането на местното културно наследство Пламен Йорданов Данов.

Парична награда от 50лв. и грамота за постигнати исоки резултати в учебната работа и завършване с отличие Средно образование учениците от 12 клас на СУ „Васил Левски“ гр.Кула Ванеса Станимирова Кръстева и Цветина Даниелова Цанкова.


Офциялни гости на тържеството бяха Областният управител Огнян Асенов, кметовете на общините Бойница, Брегово, Ружинци, Чупрене и председателят на Общински съвет – Брегово. Празника в Кула уважиха и кметски наместници от областта, представители на политически партии и граждани.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder