Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
Д-р Ценков:Общината продължава подкрепата си за видинския футбол

Д-р Ценков:Общината продължава подкрепата си за видинския футбол

„Един от успехите, които общинското ръководство постигна през изминалите две години от мандата е, че успяхме да спрем изтичането на средства в спорта. Защото преди положението беше такова, че колкото и пари да се дадат за спорт, ефект нямаше, защото те са потъвали някъде“, заяви в началото на срещата д-р Ценков, съобщиха от пресцентъра на общината.

Той посочи, че специално по отношение на футбола един от приоритетите на общината е ремонт на стадион „Георги Бенковски“. Кметът показа на представителите на ФК „Бдин 1923“ работен проект и обясни, че общината го е представила и в Министерството на младежта и спорта с мотивирано искане за предоставяне на необходимите средства. Около 8 млн. лв. са нужни, за да се превърне градският стадион в модерно спортно съоръжение, отговарящо на всички съвременни изисквания.
По време на разговора председателят на Управителния съвет на ФК „Бдин 1923“ Жоро Василев запозна кмета с представянето на различните формации на клуба. При по-малките възрасти новият сезон все още не е започнал, но предишният е бил много успешен: юноши старша възраст – първо място в Северозападна зона; юноши младша възраст – второ място в Северозападна зона; деца – първо място в Северозападна зона; подготвителна възраст – първо място в Областната група. Добро е и представянето на мъжкия отбор, който в изминалите две срещи от новото първенството е постигнал категорични победи с обща голова разлика 5:0.
За да приключи обаче успешно сезонът, са необходими значителни средства, за осигуряването на които ръководството на ФК „Бдин 1923“ търси съдействие от Община Видин. По време на срещата бяха обсъдени различни варианти, като участниците се обединиха около мнението, че за да се развива футболът е необходима подкрепата на спонсори.
Кметът на Общината ще инициира среща със спортните клубове, Общинския културен институт „Дунав“ и бизнеса, за да се обсъдят възможностите за осигуряване на необходимите средства за развитието на спорта и на културната сфера, чрез сключване на договори за дарения. Така ще се осъществява стриктен контрол при разходването на средствата и то ще става по напълно прозрачен начин.

Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder