Куклен спектакъл за малки и големи в Крайдунавския парк във Видин

Куклен спектакъл за малки и големи в Крайдунавския парк във Видин

Представлението „Светът на марионетките на Теодор Борисов“ събра многобройна публика при лятната сцена на БиблиоПощата. В рамките на спектакъла, който е част от програмата на Видинския панаир, бяха показани осем микро драматургии. Всички истории, както и марионетките, с помощта на които те бяха разказани, са сътворени от Теодор Борисов. А тъй като марионетистът всяка година изработва нови персонажи и сменя жанра на представлението, спектакълът остава винаги нов и различен.

Не само видинските деца, но и техните родители с интерес наблюдаваха майсторството, с което актьорът водеше куклите и го наградиха с бурни аплодисменти. Сред зрителите на спектакъла беше и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.
След края на представлението Теодор Борисов благодари на всички, които са помогнали спектакълът да се случи. „Много трудно в днешно време е да се съберем и заедно да преживеем една емоция. Вие ми давате вашата енергия, а аз – моята, но в дни на COVID това не е лесно осъществимо. Затова искам да поздравя Видинска община, че в тези трудни времена ми предостави възможност да покажа театъра, който правя, в града, където съм израснал“, каза марионетистът. Той сподели, че първите си стъпки в кукленото изкуство е направил в Държавен куклен театър – Видин като стажант-актьор и благодари на директора на театъра Павлина Трифонова, че е била неговия пръв педагог.

На финала Теодор Борисов даде възможност на видинските деца да се докоснат до уникалните кукли и дори да ги водят.

До края на месец август, със съдействието на Община Видин, видинчанинът ще представи друг свой спектакъл на сцената на Художествена галерия „Никола Петров“.

Теодор Борисов живее в Италия от 18 години. В момента преподава в Болонския университет Alma Mater Studiorum. През 2014 г. е носител на голямата награда от Националния конкурс в Римини “La Catena di Zampano”, носеща името на световноизвестния италиански режисьор Федерико Фелини.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder