Унгария планира да започне производство на руската ваксина „Спутник V“

Унгария планира да започне производство на руската ваксина „Спутник V“

Унгария и Русия са близо до подписване на споразумение, което ще позволи на Будапеща да започне производството на руската ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“, заяви във вторник унгарският външен министър Петер Сиярто във вторник, съобщава Ройтерс, предаде БНР.

Той посочи, че производството на ваксината, което се очаква да започне в края на 2022 г., ще се извършва в ново съоръжение, което ще бъде построено в Дебрецен. След като започне производството, Унгария също така ще може да изнася ваксината.

Унгария използва руската ваксина „Спутник V“ по време на пандемията, въпреки че тя не е одобрена от Европейската агенция по лекарствата.

Унгария също така иска да подпише през тази година ново 15-годишна сделка с „Газпром“ за доставка на природен газ, като разговорите за това са в завършващ етап, посочи още Сиярто на пресконференция след среща с руския външен министър Сергей Лавров в Будапеща.

Той каза, че следващата седмица ще бъде обсъдена цената и гъвкавостта на новия договор с „Газпром“ в Русия.

„Надявам се тази есен да можем да подпишем новата 15-годишна сделка за доставки при добри условия“, посочи Петер Сиярто.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder