Северна Македония ще приеме 780 афганистанци

Северна Македония ще приеме 780 афганистанци

Общо 780 граждани на Афганистан ще приеме Република Северна Македония, като повечето от тях ще бъдат разположени в покрайнините на Скопие, информира „Фокус“, позовавайки се на местното издание „Слободен печат“.

,,За толкова много граждани правителството се задължава да осигури квартира и грижи, за да им помогне да преминат по-лесно този период от 90 дни, докато са тук. По отношение на хотели, това е отговорност на международните организации, които покриват разходите“, каза говорителят на правителството Душко Арсовски.

Премиерът Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпрос относно бежанците, които трябва да пристигнат в югозападната ни съседка, каза, че разходите за престоя на бежанците ще бъдат поети от съответните организации и САЩ.

Но това не означава, че ако трябва да покрием нещо, няма да го покрием. Досега ние поемаме разходите за транспорт до хотелите, ваксината, PCR тест, който трябва да се направи, офертите за безплатен здравен преглед и ако има нужда от други дейности, уточни Заев.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder