С концерт на Индира Радич завърши Видински панаир 2021

С концерт на Индира Радич завърши Видински панаир 2021

Поредна вълнуваща вечер преживяха зрителите, които се събраха в панаирния комплекс до крепостта „Баба Вида“, за да слушат на живо една от най-популярните и обичани сръбски звезди.

Преди фолк дивата на сръбската музика да излезе пред своите фенове, сцената бе завладяна от фолклорна магия. Артистите от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ потопиха публиката в богатството на местния фолклор. За повишаването на градуса на настроението се погрижиха и музикантите от Градския духов оркестър.

Кметът на Общината д-р Цветан Ценков поздрави популярната изпълнителка с „добре дошла“ във Видин и й поднесе букет цветя. Индира Радич не разочарова многобройните си почитатели, като им подари незабравим спектакъл.

Припомняме, че сръбската звезда бе гост на Видинския панаир и през 2014 година. На своя концерт тази вечер легендарната певица омагьоса публиката с невероятния си глас и екстравагантна визия, превърнала се в нейна запазена марка.
С много аплодисменти благодарната публика изпрати очарователната изпълнителка. А с финала на концерта завърши и тазгодишното издание на традиционното изложение, което се проведе в условията на епидемична обстановка. Община Видин предприе всички необходими мерки, за да опази здравето и безопасността на хората, информират от местната администрация. Влизането в панаирния комплекс ставаше само през централния вход откъм крепостта „Баба Вида“, където всяка вечер служители измерваха температурата на посетителите. Осигурени бяха също така предпазни маски и средства за дезинфекция.

С организирането на Видинския панаир бе продължена една традиция, която е на повече от 120 години. Общината вложи много усилия и ресурс, за да подари на посетителите на това популярно събитие девет незабравими дни, които дадоха възможност на жителите и гостите на града да се срещнат с популярни български и сръбски изпълнители. Освен Индира Радич на сцената видинчани имаха възможност да видят и чуят Гъмзата, Ивана, Николина Чакърдъкова, Анелия, Драгана Миркович, група „Сигнал“, Миле Китич и Криско. Богата беше и съпътстващата програма, в която се включиха самодейци от местни читалища, както и деца от видински танцови школи.

Видински панаир 2021 предложи редица нови инициативи. Беше организиран икономически форум, по време на който винопроизводители от България и Сърбия представиха дейността си и обмениха опит. За пръв път в рамките на панаира имаше надсвирване на духови оркестри, в което се включиха групи от Видинския регион и от Сърбия. Проведен бе и културен форум, на който бяха презентирани съществуващи туристически маршрути в трансграничния регион и обсъдени възможностите за привличане на повече туристи.

В тазгодишното издание на традиционното изложение участваха десетки производители, занаятчии и търговци от цяла България, както и от съседните държави. За децата имаше разнообразни атракциони. Така и този път панаирният комплекс отново се превърна в място за срещи с близки и приятели и за много забавления.


Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder