МЛАДЕЖКО ОБУЧЕНИЕ СЪБРА ПОСЛАНИЦИ НА ИДЕЯТА „НЕ НА АГРЕСИЯТА, ДА НА СПОРТА“ В СОФИЯ

МЛАДЕЖКО ОБУЧЕНИЕ СЪБРА ПОСЛАНИЦИ НА ИДЕЯТА „НЕ НА АГРЕСИЯТА, ДА НА СПОРТА“ В СОФИЯ

Сдружение „Пилигрими“ проведе две поредни обучения в гр. София във връзка с превенция на агресията сред младите хора. Събитията се проведоха в периода 23-29 август в Национален стадион „Васил Левски“

През 6-те дни повече от 100 младежи на възраст 15-19 години се запознаха с темата за агресията и различните й проявления в заобикалящата ни среда, обучаваха се как да разпознават агресивното поведение и как да се справят в различни конфликтни ситуации. 

Лекторите, доказани професионалисти – психолози и спортисти, избраха нетрадиционни форми за обучение. Участниците бяха умишлено поставени в среда различна от класна стая с чинове и маси. Вместо това се разхождаха из залата (по чорапки) – някои седяха, други полягаха. Всичко това даде възможност и свобода на младежите да дискутират и изразят  открито своето мнение по проектната тема.

Програмата включваше решаване на ситуационни казуси и участие в ролеви игри.

Принципите на тае куон-до: вежливост, почтеност, постоянство, самоконтрол, непоколебим дух, се превърнаха в основни постолати на проведеното обучение. Спортните прояви в края предизвикаха голям ентусиазъм и въпреки умората от физическото натоварване младежите си тръгнаха с усмивка и обещание да бъдат посланници на каузата „Не на агресията, ДА на спорта“ сред своите връстници.  

 

Този информационен материал е част от изпълнението по Проект „НЕ на агресията, ДА на спорта“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, Направление 2 „Превенция на агресията сред младите хора“, съгласно Договор № 25-00-14/17.03.2021г. и номер на проект – НПИМД- H2-T3-068/2021 на Сдружение „Пилигрими“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder