За пореден път пещерата Леденика ще събере любителите на музиката

За пореден път пещерата Леденика ще събере любителите на музиката

Природният феномен Леденика ще бъде сцена на класическата музика, в рамките на фестивала „Музика в пещерата“, съобщиха от община Враца.

Първият фестивален ден ще бъде открит на 4 септември, от 19:00 часа, с концерт „100 години Пиацола“. Програмата ще продължи с музикален спектакъл „Жените по време на Романтизма“, който ще се проведе пред пещера Леденика, от 20:00 часа.

На 5 септември, от 19:00 часа, в природния феномен ще се проведе концертът „Цигулкови шедьоври“, в който са включени произведения от Бах, Паганини, Телеман и Льоклер. В 20:00 часа „Четиримата италиански тенори“ и музикантите от Симфониета –Враца ще представят спектакъла „VIVA ITALIA”.

Кулминация в програмата е концертът на Михаела Филева „Ин и Ян“, с участието на китариста Васил Крумов. Събитието ще се проведе на 6 септември, а началото е в 19:00 часа, в пещерата Леденика.

Фестивалът „Музика в пещерата“ се организира от Open Vratsasa, Фондация „Америка за България“, Симфониета Враца, Обществен дарителски фонд за Враца, с подкрепата на местната администрация.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder