Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Кметът на Видин се срещна с участниците в „Дунав Ултра“

Кметът на Видин се срещна с участниците в „Дунав Ултра“

Д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова посетиха разположения в началото на Крайдунавския парк пункт, където се извършваше регистрацията на участниците в осмото издание на велопохода. Те поздравиха организатора на събитието Борис Бегъмов и разговаряха с част от велосипедистите, които ще опитат да изминат на колело маршрута от над 700 км от Видин до крайната точка, която е село Дуранкулак (Община Шабла).
„Много се радвам, че за поредна година избирате град Видин като място, от където да започнете своя велопоход“, каза д-р Ценков и поздрави организатора на събитието за инициативността и енергията, с която увлича десетки ентусиасти да приемат предизвикателството „Дунав Ултра“. На свой ред Борис Бегъмов благодари на Общината за съдействието и отбелязва, че вижда огромна положителна промяна във Видин, като даде за пример чистотата, поддържаните паркове, почистването на „Шарампоя“. Д-р Ценков посочи, че е радващо, когато хората, посещаващи нашия град, виждат, че нещата се движат в правилната посока. Кметът разказа, че има идея във Видин да бъде изграден байк и скейтпарк, както и писта за картинг. И увери, че Общината и занапред ще подкрепя този велопоход, който популяризира активния и здравословен начин на живот и представя едно от богатствата не само на Видин, но и на България – река Дунав. Д-р Ценков сподели още, че като гледа участниците, сред които има толкова много слънчеви млади хора, се изкушава догодина самият той да се включи във велопохода.
Кметът поздрави най-възрастния участник в тазгодишното издание на „Дунав Ултра“ – 77-годишния Николай Габровски от Русе. И изрази увереност, че всички велосипедисти ще останат очаровани от нашия град и неговите забележителности, като им пожела благополучно да изминат цялата дистанция.
Тази година около 140 колоездачи от цялата страна, както и от Румъния се включват в „Дунав Ултра“, който в последните години се утвърди като най-популярния веломаршрут в България, а мисията му е да популяризира населените места, през които преминава. Стартът на участниците ще бъде утре сутринта при градския часовник до Драматичния театър. Първи ще тръгнат ентусиастите, които ще опитат да стигнат до крайната точна за под 48 часа, а след тях ще потеглят и останалите велосипедисти.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder