Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Европейски зелен пакт

Европейски зелен пакт

Европейският зелен пакт е инициатива на Европейския съюз, която цели да допренесе за подобряване на благосъстоянието и здравето на гражданите и идните поколения. Дейностите, които ще бъдат подкрепяни чрез пакта следва да допринесат за осигуряване на по-чист въздух, по-чиста вода, по-здрава почва и биоразнообразие, здравословна храна на достъпни цени, повече обществен транспорт, по-чиста енергия и авангардни иновации в областта на чистите технологии, по-трайни продукти, които могат да бъдат ремонтирани, рециклирани и потворно използвани. Предвижа се подкрепа за създаване на ориентирани към бъдещето работни места и обучение за придобиване на уменията, необходими за прехода към неутрална към климата икономика.
Целта на Европейския пакт за климата е да се предоставя информация, да се създава мотивация и да се насърчава сътрудничеството между хората и организациите по отношение на климата и околната среда чрез различни дейности. Пактът ще изгради разбиране за изменението на климата и ще мотивира хора и организации да участват като се ангажират с конкретни действия. Предвижда се улесняване на интелигентното финансиране и подпомагане на местните органи за ефективно енергийно жилищно строителство, включително осигуряване на целева подкрепа за устойчива градска мобилност, залесяване, възстановяване на природата и екологизиране на градските райони. Ще бъдат създадени възможности за комуникация, учене и работа в мрежа. Предвижда се също организиране на преки консултации с гражданите – под формата на граждански диалози, събрания и др.
Една трета от инвестициите в размер на 1.8 трилиона евро по плана за възстановяване NextGenerationEU и седемгодишният бюджет на ЕС ще се използват за финансиране на Европейския зелен пакт.

 

 

За въпроси относно пакта: clima-european-climate-pact@ec.europa.eu
За повече информация: https://ec.europa.eu/clima/policies/eu-climate-action/pact_en
Източник: https://ec.europa.eu/

 

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder