БСП връща нереализиран третия мандат на президента

БСП връща нереализиран третия мандат на президента

Държавният глава Румен Радев днес ще приеме на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. Това съобщават от прессекретариата на президента.

Срещата е от 17:00 ч.

След като президентът даде на БСП третия и последен мандат за съставяне на правителство, Корнелия Нинова ще го върне нереализиран, предава Дарик. Левицата получи третият мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев в петък, 27 август. След което БСП обяви, че ще забави връщането, за да има време са се актуализира държавният бюджет.

Председателят на парламента Ива Митева насрочи извънредно заседание на парламента на 7 септември точно с тази цел.
По този начин отиваме към нови избори, а 46-тото Народно събрание ще има кратка история. Според Конституцията държавният глава е задължен да разпусне парламента след като се изчерпят всички възможности за сформиране на кабинет.

Решението на левицата да се откаже от мандата бе взето на заседание на Националния съвет в късния следобед на 2 септември, след неуспешни преговори с останалите партии.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder