От днес са въведени нови Covid мерки

От днес са въведени нови Covid мерки

В полунощ със заповед на здравния министър влязоха в сила новите противоепидемични мерки.

Преустановяват се посещенията в детски центрове, нощни клубове и други. Ресторантите ще работят с намалено работно време.

-Провеждането на събирания от частен характер се допуска с участието на не повече от 30 лица на закрито и 60 лица на открито. -Посещенията в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казина се допускат само в часовия интервал от 7,00 ч. до 23,00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски от персонала.
-Преустановява се провеждането на тимбилдинги и други организирани групови мероприятия с такъв характер в трудови колективи.
-Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен.
-​​​​​​​Работодателите трябва да осигурят дистанционна форма на работа там, където е възможно. Допуска се присъствена работа на максимум 50% от персонала.
– ​​​​​​​​​​​​​​Мероприятия ще могат да се провеждат, когато 100% от персонала е с валиден цифров COVID-19 сертификат.

Строгите мерки са в сила от 07.09.2021 г. до 31.10.2021 г

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder