Топ вести
Преброяване 2021 започна

Преброяване 2021 започна

Официалното преброяване на населението започна в полунощ и ще продължи до 3 октомври. Процесът ще премине на два етапа – електронно самопреброяване в първите десет дни, и по класическия начин – от 18 септември до 3 октомври.

От НСИ се надяват на активно участие в електронното преброяване, с което стартира процесът на събиране на данните, предаде БНР. На предишното преброяване – преди 10 години, това са направили 42 на сто от гражданите:

За втория етап на преброяването, когато 27 000 преброители тръгват по домовете на хората, които не са успели да се преброят електронно, е изготвен специален медицински протокол. Преброителите могат да посетят дома ви от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта.

Диана Янчева, зам.-председател на НСИ обясни кой трябва да се преброи:

„Всички, които са на територията и обичайно пребивават на територията на дадена страна, се броят само вътре. Не се интересуваме дали са български, или чужди граждани, ще трябва да се преброят.“

Магдалена Костова – директор на дирекция „Демографска и социална статистика“, за информацията, която се събира с преброяването.

„Три раздела са: първият е адрес, после има информация за жилището. Тя е съвсем обикновена информация, свързана с ежедневието ни. Става въпрос за комунално-битова осигуреност на жилището, канализация, водопровод, има въпроси за начина на отопление на жилището. Има въпроси, свързани с енергийната ефективност и един от новите въпроси, който е за достъпна среда.“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder